+32 3 8991916+31 85 8886231info@prohairclinic.com

‘Size matters’. Waarom tricopigmentatie naalden extra dun zijn (en andere bijzondere kenmerken)

30 Augustus, 2017 11:38

Wat je dient te weten over haar en de haar diameter.Haar kan overal in het menselijk lichaam gevonden worden, behalve in de handpalmen en aan de voetzolen. Het doel van haar is beschermend: de haren op het lichaam houden een persoon warm, neusharen voorkomen stof en vuil in het ademhalingsstelsel en wenkbrauwen voorkomen dat zweet de ogen binnendringt.


De diameter van een menselijk haar heeft geen standaardwaarde omdat verschillende mensen verschillende haarstructuren hebben. Uw genetische make-up kan ervoor zorgen dat de breedte van uw haar verschilt van die van andere mensen. Haarkleur is ook een grote factor. Zwart haar is dikker dan rood haar. Het weer kan ook de diameter van een haarstreng beïnvloeden. Naarmate het weer warmer wordt, neemt de diameter van het lichaamshaar toe.
Leeftijd is een andere factor. Baby's en jonge kinderen hebben fijner haar dan volwassenen. Als een persoon groeit, wordt zijn haar dikker en sterker. Een andere factor is dat hoe dichter bij de wortel van het haar, hoe dikker een haarstreng zou zijn.

Tricopigmentatie naalden zijn wellicht de kleinste naalden beschikbaar op de markt.

De naalden die wij gebruiken werden na jarenlange ontwikkeling door Milena Lardi ontwikkeld. Zij is tevens ook de uitvindster van tricopigmentatie.

Deze naalden zijn dun, bijzonder dun.
De tricopigmentatie naalden zijn slechts 0.15 mm in diameter, ongeveer dezelfde diameter als de gemiddelde haar diameter.

Niet glad, maar poreus

De wand van de naald heeft een poreuze structuur, niet glad zoals bij gewone injectie naalden. De poreuze wand laat makkelijker pigmenten achter in de huid.

Een ingebouwde veiligheid

De naald kan niet dieper dan 0.5 mm in de huid penetreren. De reden hiervoor is dat tricopigmentatie haarstoppels dient te imiteren. Door de pigmenten oppervlakkig te plaatsen blijven de pigmenten klein en spreiden zich onderhuids niet of nauwelijks uit.

Links: injectie naald Midden: Tricopigmentatie naald Rechts: Tattoe naald

< Video Tricopigmentatie met Sabine Dillen Stoppeltattoo steeds populairder in België >

Wordt u graag persoonlijk verder geholpen?

+32 3 8991916  +31 85 8886231 of mail: info@microhaarpigmentatie.be

Gratis persoonlijke intakeGratis foto consult