Wat je nog niet wist over haar pigmentatie – verschil met klassieke tatoeage

1 September, 2022 21:09

Wat je nog niet wist over haar pigmentatie – verschil met klassieke tatoeage

Haar pigmentatie is voor velen onder ons nog onbekend, zeker in vergelijk met haartransplantatie.
Toch is haar pigmentatie al meer dan 10 jaar beschikbaar. Ons land is samen met Nederland en Italië de bakermat van deze absoluut natuurlijk ogende haarverlies oplossing.
Ondertussen zijn de technische mogelijkheden fel verbetert en zijn de puntjes momenteel nog kleiner, en dus realistischer, dan pakweg 5 jaar geleden.
Maar is hoofdhuid micro haar pigmentatie een traditionele tatoeage? Het antwoord is NEEN. Micro haar pigmentatie van de hoofdhuid is heel anders dan een traditionele tatoeage.

Hoofdhuidpigmentatie is in bijna alle opzichten anders dan een tatoeage. Alles, van de naald, het type inkt en de diepte van de pigmentafzetting is anders. Laten we onderzoeken…

Micro haar pigmentatie van de hoofdhuid versus de maat van de tattoo-naald

Om te beginnen is een gewone tattoo-naald gewoon te groot en onnauwkeurig om het uiterlijk en de textuur van kleine haarzakjes te benaderen. De naald die voor MHP wordt gebruikt, wordt een "3-punts-micronaald" genoemd. Het is 50-75% kleiner dan de kleinste naald die een traditionele tatoeëerder kan krijgen! Het resultaat van het gebruik van zo'n kleine naald is dat je niet eens het verschil kunt zien tussen een echt haarzakje en inkt die is afgezet door een MHP -naald!

Hoofdhuid Micro haar pigmentatie Inkt

Tijdens uw consult zal uw MHP -behandelaar met u samenwerken om een pigmenttint te creëren die past bij uw huidskleur en past bij uw bestaande haarkleur. We gebruiken de Fitzpatrick-schaal om deze match te bereiken, die veel wordt gebruikt in de permanente make-up en cosmetische industrie.

Bij Prohairclinic gebruiken we micro haar pigmentatie -inkt die goedgekeurd zijn voor de nieuwe EU richtlijnen hieromtrent. Traditionele tatoeage-inkt is daarentegen vaak niet-biologisch en kan zowel schadelijk als irriterend zijn voor je huid. MHP-pigmenten worden niet gemaakt van composietbronnen, dus na verloop van tijd zullen de kleuren niet veranderen.

Diepte in de huid voor MHP

Haar pigmentatie is een niet-invasieve behandeling omdat we slechts 2 lagen in de dermis gaan. In tegenstelling tot traditionele tatoeage-inkt, die vijf lagen in de huid wordt aangebracht. Waarom? Want op deze diepte behoudt het pigment zijn vorm en vorm zonder zich te verspreiden. MHP -beoefenaars krijgen meer controle over de uiteindelijke vorm van de inktafzetting, terwijl ze toch diep genoeg in de huid gaan om permanent/langdurig te blijven.

Micro haar pigmentatie van de hoofdhuid versus tatoeagetechniek

Een van de grootste verschillen tussen micro haar pigmentatie van de hoofdhuid en traditionele tatoeages is de techniek. Traditioneel tatoeëren maakt gebruik van een schraapmethode om het gewenste ontwerp te krijgen. Micro haar pigmentatie van de hoofdhuid maakt gebruik van een ‘dotting’ methode waarbij de beoefenaar kleine stippen in de huid plaatst om het uiterlijk van haarzakjes te creëren.

Dit verschil in techniek is ook de reden waarom micro haar pigmentatie van de hoofdhuid aanzienlijk minder pijnlijk is dan een traditionele tatoeage. De pijn voor tatoeages is voor de meesten redelijk consistent, terwijl haar pigmentatie in vergelijking beter te verdragen is. Bij Prohairclinic hebben we nog nooit een klant gehad die zijn behandeling niet afmaakte.

MHP vs Tattoo Training & Certificeringen

Om in de meeste EU landen een bedrijf voor hoofdhuid micro haar pigmentatie te runnen, hebben ze een tatoeagelicentie en een door bloed overgedragen pathogeencertificaat nodig. Hoewel zowel tatoeëerders als artiesten op het gebied van hoofdhuid micro haar pigmentatie vergelijkbare certificeringen nodig hebben om een kliniek te openen, is het hebben van een certificering voor hoofdhuid micro haar pigmentatie van een gerenommeerde bron een must voor iedereen die serieus overweegt een MHP -bedrijf of artiest te worden. Uiteraard hebben wij alle nodige licenties, certificaten, alsook verzekeringen.

Bij Prohairclinic moeten al onze beoefenaars een uitgebreide training volgen, inclusief een stage van 4 maanden - verreweg de meest uitgebreide in de branche.
Wij zijn steeds op zoek naar kandidaten die een behandeling wensen te laten uitvoeren in het kader van opleiding. U krijgt tot 50% korting! Meer informatie over de korting voor opleidingskandidaten.
Verkies je behandelt te worden door onze Master Pigmentatie specialiste met meer dan 10 jaar ervaring? Geen probleem. Contacteer ons.

Micro haar pigmentatie van de hoofdhuid bij haarverlies

Nu vraag ik me af: "Ben ik een goede kandidaat voor micro haar pigmentatie van de hoofdhuid?" nu je er alles van weet? Contacteer Prohairclinic verder om erachter te komen! Je krijgt antwoord op al je vragen, ook vragen waarvan je niet eens had gedacht ze te stellen. Als je besluit om verder te gaan met het proces, maak dan een afspraak voor een consult en binnenkort heb je de haaruitvalbehandeling van je dromen!