+32 3 8991916+31 85 8886231info@prohairclinic.com

Tricopigmentatie): hét alternatief voor haartransplantatie

Tricopigmentatie ofwel micro haar pigmentatie, is een bijzonder effectieve behandeling wanneer u last heeft van kaalheid of vergevorderd haarverlies. Deze nieuwe techniek zorgt voor optische haarverdikking, waarmee een vollere, natuurlijk-ogende haardos wordt gecreëerd.

Tricopigmentatie ofwel micro haar pigmentatie, is geen chirurgische ingreep, noch wordt er gebruik gemaakt van tatoeage.

Meer voor-na resultaten

 

‘’Met behulp van biologisch mini-pigment worden nieuwe ‘haarstoppels’ op het hoofd gezet. Dit nieuwe haar kan worden aangepast aan uw huidige haarbeeld en wensen. Daarmee is tricopigmentatie een risicovrij en betaalbaar alternatief voor haartransplantatie.’’

Natuurlijk ogende shaven look ondanks vergevorderde kaalheid

Is tricopigmentatie geschikt voor mij?

Wij voeren onze tricopigmentatie bij zowel mannen als vrouwen uit. De behandeling is pijnloos en risicovrij: binnen enkele maanden verdwijnt het pigment, waardoor u opnieuw uw gewenste coupe kunt kiezen. Tricopigmentatie is de ideale oplossing bij:

 • Volledige kaalheid (haartransplantatie is dan níet mogelijk)
 • Mannen die een vollere ‘geschoren’ look willen
 • Optische verdichting bij een dunnere haardos
 • Alopecia areata-camouflage (wanneer alopecia areata onder controle is)
 • Optimalisering van het resultaat bij een haartransplantatie
 • Littekencorrectie (na bijvoorbeeld een haartransplantatie)

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: bel naar +32 3 8991916 +31 85 8886231 of mail naar info@microhaarpigmentatie.be.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

 

Micro haar pigmentatie is een risicovrij en betaalbaar alternatief voor haartransplantatie

Er zijn veel manieren om uw kalende hoofdhuid te bedekken: via haarstukjes, permanente tatoeages of haartransplantatie.

Tricopigmentatie geniet echter de voorkeur bij mensen die een risicovrij en betaalbaar alternatief zoeken. Waarom?

Wij sommen enkele voordelen voor u op:

 • Behandeling volgens de Tricopigmentatie-methode, die speciaal is ontwikkeld voor de hoofdhuid.
 • De ideale oplossing voor vrijwel alle vormen van haaruitval: bij de eerste tekenen van haarverlies, inhammen, volledige kaalheid.
 • Ook geschikt voor het wegwerken van littekens, voor alopecia areata-camouflage en bij het optimaliseren van een haartransplantatie.
 • Flexibiliteit dankzij het gebruik van tijdelijke pigmenten: uw haarlijn kan in de toekomst altijd naar wens worden aangepast. De pigmenten vervagen op een natuurlijke manier, waardoor uw stoppels niet langzaam groen of blauw uitvallen.
 • Het geoptimaliseerde pigment biedt weerstand tegen uv-licht en transpiratie.
 • Behandelingen worden uitgevoerd door gecertificeerde tricopigmentatie-experts, die werken met speciale Tricopigmentatie-apparatuur en de kleinst mogelijke naalden.
 • Tarieven liggen tussen de veertig en zeventig procent lager dan bij haartransplantaties.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Verschillende stadia van haaruitval

Tricopigmentatie is een bijzonder geschikte oplossing::

 • Bij eerste tekenen van haarverlies kan onze behandeling dienen als opvuleffect, om de hoofdhuid te bedekken. Opvulpigmentatie vermindert het contrast tussen de huid en het haar, waardoor een verhoogde haarvolume-illusie gecreëerd wordt. Ook bij alopecia areata – pleksgewijze kaalheid – is het mogelijk om kale plekken op te vullen met haarpigmentatie.
 • Heeft u last van beginnende kaalheid? Dan kunt u kiezen voor de ‘shaven look’. Bij deze behandeling worden kale plekken opgevuld met nieuwe pigmentatie, zodat u uw vertrouwde haarlijn terugkrijgt. Tevens kan er tijdens onze behandelingen een hogere haardichtheid worden gecreëerd.
 • Ook bij volledige kaalheid biedt onze tricopigmentatie-methode de ideale uitkomst. Haartransplantatie is immers niet mogelijk als u over onvoldoende donorgebied beschikt. Dankzij onze haar pigmentatie kan uw hoofdhuid gelukkig wel bedekt worden.
 • Tevens is het mogelijk om uw littekens te verzachten met behulp van haar pigmentatie. Deze littekens kunnen ontstaan zijn door een operatie of door een haartransplantatie, waarbij littekens in de nek ontstaan. U kunt deze littekens minder zichtbaar maken dankzij tricopigmentatie, al dient u in uw achterhoofd te houden dat ieder litteken en daaraan verbonden resultaat anders is. Daarom raden we u aan om een persoonlijk en vrijblijvend consult aan te vragen, zodat we kunnen bespreken wat micro haar pigmentatie voor u kan betekenen.

Bekijk voor-na foto'sBekijk onze video's

Daarnaast biedt tricopigmentatie (ook stoppeltattoo genoemd)  uitkomst voor mannen en vrouwen die te jong zijn voor een haartransplantatie, die geen haarstukje wensen of bij mensen die na haartransplantatie het resultaat optisch willen verhogen.

Ook inhammen kunt u (gedeeltelijk) wegwerken met behulp van haar pigmentatie, al moeten we binnen de bestaande haargrens blijven zodat het verschil tussen de puntjes en haren minimaal is.

Een resultaat dat aansluit bij uw verwachtingen

Het is belangrijk om voor de behandeling uw verwachtingen te bespreken. Wij zien het als onze plicht om u eerlijk te informeren en geven het dan ook duidelijk aan of uw wens haalbaar is.

Ook is het alleen mogelijk om een optische hogere dichtheid te creëren op plaatsen waar de haren elkaar raken. Als wij het niet mogelijk achten om het door u gewenste resultaat te behalen, weigeren wij de behandeling uit te voeren. Dit doen wij voor uw eigen bestwil. Houdt u er rekening mee dat bij inhammen alleen onze ‘shaven look’ mogelijk is.

Wilt u weten wat micro haar pigmentatie voor u kan betekenen? Neem voor persoonlijk advies, een gratis intake of een skype-consult contact met ons op: bel naar +31 85 8886231+32 3 8991916 of mail naar info@microhaarpigmentatie.be.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Het behandeltraject bij micro haar pigmentatie

Gratis en vrijblijvend consult

Voordat wij aan onze behandeling beginnen willen wij u eerst zien en spreken.

Tijdens een vrijblijvend en gratis consult zullen we kijken of u in aanmerking komt voor haarpigmentatie en of uw wensen haalbaar zijn. Vervolgens zullen wij de details van de behandeling rustig en nauwkeurig bespreken.Het  is ook mogelijk om een consult via Skype aan te vragen.

Een volledige behandeling in drie behandeldagen

Een micro haar pigmentatie opstart bestaat uit in totaal drie behandeldagen, die tot maximaal vijf uur per dag kunnen duren. De eerste twee behandelingen worden ingepland op twee achtereenvolgende dagen, terwijl de derde en voorlopig laatste behandeling een maand later plaatsvindt. Dit om het beste resultaat te behalen.

Onze behandelkamer is voor haarpigmentatie extra hygiënisch ingericht, volgens de klasse 2 paramedisch-richtlijnen. De behandelkamer beschikt over afscherming van buitenlicht (om zogenaamde ‘valse schaduwen’ uit te sluiten) en airconditioning (om excessief zweten te voorkomen).

Natuurlijk wordt er ook aan uw comfort gedacht. Zo is het mogelijk om tijdens de behandeling Netflix-films en documentaires te bekijken en bieden wij bij langdurige behandelingen een gratis lunch aan.

Na de behandeling

Wij zullen er tijdens de micro haar pigmentatie behandeling alles aan doen om het best mogelijke resultaat te behalen. Zodra u onze kliniek uitstapt heeft u echter zelf in de hand hoe uw pigmenten eruit komen te zien. Een aantal aandachtspunten dienen te worden nageleefd om het mooie resultaat te behouden, en om te vermijden dat de pigmenten verkleuren, vervagen of verdwijnen.

Gedurende twee dagen na de behandeling dient u te voorkomen dat er water op uw hoofd komt. Ga dus niet douchen zonder badmuts en stap niet de regen in zonder bescherming van een capuchon. Vanaf de derde dag na de tweede behandeling moet u dagelijks uw haren wassen met babyshampoo. Ook geven wij u een speciaal serum mee: deze dient u vanaf de dag na de tweede behandeling zowel ’s ochtends als ‘s avonds op uw hoofd aan te brengen. Daarnaast dient u gedurende zeven dagen na de behandeling rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 • Vermijd contact met chloor of zout water
 • Ga niet in een sauna of stoombad
 • Neem geen hete (stoom)douches
 • Smeer geen alcoholhoudende producten (zoals minoxidil) op uw hoofd
 • Vermijd overmatig zweten (door bijvoorbeeld te sporten)
 • Draag geen helm of andere hoofddeksel
 • Vermijd de zon, zonnebanken en uv-licht

Na deze zeven dagen zal u weer ‘gewoon’ kunnen douchen en sporten. Wel dient u pigmenten met factor 30 of 50 te beschermen in de zon en raden wij aan om met een zachte shampoo uw hoofd te wassen. Gebruik na de behandeling geen minoxidil, maar kies voor nanoxidil: minoxidil bevat te veel alcohol.

Hoelang blijft het resultaat van haarpigmentatie zichtbaar?

Doordat wij gebruik maken van biologisch-afbreekbaar pigment zullen onze aangebrachte ‘haar stoppels’ naar verloop van tijd vervagen. Hoe langzaam of snel dit gebeurt is afhankelijk van uw huid en levensstijl: gemiddeld duurt het zeven maanden tot een jaar voordat het tijd is voor een ‘touch-up’. Hierbij worden verdwenen of vervaagde puntjes vervangen, zodat uw hoofdhuid er weer fris en compleet uitziet. Deze behandelingen kosten €150,- per aangevangen uur (zie tarieven voor laatste update)

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Triac-gecertificeerd en keurmerk Nederlandse Haarstichting

Onze behandelingen worden uitgevoerd door Sabine Dillen, die na een opleiding van zes maanden bij het Italiaanse instituut Beauty Medical hun Tricopigmentatie-certificaat haalden. Zij is sindsdien gespecialiseerd in Tricopigmentatie ofwel micro haar pigmentatie met tijdelijke pigmenten.

Onze behandelaars zijn Micro Haar Pigmentatie is FOD-geregistreerd en Triac-gecertificeerd door Beauty Medical en Milena Lardi.

Tevens beschikken wij over het keurmerk van de Nederlandse Haarstichting. Lees meer over onze gecertificeerde specialisten.

Haarpigmentatie volgens de Tricopigmentatie-methode

Bij onze haarpigmentatie maken we gebruik van de Tricopigmentatie-methode, die speciaal is ontwikkeld voor de hoofdhuid. Hiervoor beschikken we over een mengeling van natuurlijke en biologische pigmenten, die is geoptimaliseerd om weerstand te bieden tegen uv-licht en transpiratie. De unieke naalden geven intussen op een specifieke manier pigment af aan de huid, waardoor er fijne stoppeltjes zullen ontstaan in plaats van grote, dikke bollen. Het resultaat is hierdoor bijna niet van het ‘echt’ te onderscheiden: de aangebrachte stippen zullen er als normale haarstoppels uitzien.

Tricopigmentatie apparaat

Om een natuurlijk resultaat te garanderen maken wij gebruik van niet-permanente pigmenten. Uv-straling en andere externe factoren zorgen er namelijk voor dat het pigment sneller vervaagt.

Dankzij niet-permanente pigmenten kunnen wij deze vervaagde of verdwenen puntjes gemakkelijk vervangen, zodat u er weer fris uitziet. Dit maakt ons tevens flexibel: als het resultaat niet blijvend is, kunnen we uw keuze gemakkelijk naar de huidige haartrends of uw persoonlijke wensen aanpassen.

Wij raden u af om voor een permanente tatoeages of make-up te kiezen. De kleuren bij tatoeages bevatten vrijwel altijd zware metalen, die diep in de opperhuid worden aangebracht. Deze zware metalen zijn schadelijk voor uw huid en kunnen infecties veroorzaken. Permanente make-up wordt regelmatig gebruikt bij wenkbrauwen, ogen en lippen, maar is niet geschikt voor de hoofdhuid. Dit zal namelijk snel vervagen als uw hoofdhuid regelmatig wordt blootgesteld aan de zon. Ook is de naald die wordt gebruikt bij permanente make-up allesbehalve ideaal voor de hoofdhuid: hiermee ontstaan eerder ‘bollen’ dan de beoogde ‘stoppeltjes’.

Nauwe samenwerking met haartransplantatie artsen en instituten

Lijst van artsen die klanten aan ons doorverwijzen.

Contact

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: bel naar +32 3 8991916 +31 85 8886231 of mail naar info@microhaarpigmentatie.be.

Gratis online consultPersoonlijke intake reserveren

Wordt u graag persoonlijk verder geholpen?

+32 3 8991916  +31 85 8886231 of mail: info@microhaarpigmentatie.be

Gratis persoonlijke intakeGratis foto consult