Informatie over pijn of ongemakken tijdens micro haarpigmentatie | Prohairclinic

14 Maart, 2024 14:55

Ongemakken tijdens een micro haarpigmentatie behandeling onder controle houden. Hoe doen we het?

Micro haarpigmentatie van de hoofdhuid roept zorgen op over pijn en ongemak, omdat het idee van naalden die herhaaldelijk de hoofdhuid doorboren opdoemt. Het is echter van cruciaal belang om te erkennen dat de ervaren pijn van persoon tot persoon kan variëren, gezien de unieke aard van de gevoeligheid van elke persoon.

In wezen houdt micro haarpigmentatie van de hoofdhuid een vorm van cosmetische tatoeage in, waarbij kleine haarstoppels op de hoofdhuid worden gesimuleerd. Deze procedure wordt vaak gezocht door mensen die worstelen met haaruitval of dunner wordend haar, en biedt een natuurlijk ogende remedie om kale plekken te camoufleren of de indruk van dichter haar te geven.

Pijnniveaus aanpakken

De mate van ongemak tijdens micro haarpigmentatie van de hoofdhuid hangt af van verschillende factoren, waaronder de pijntolerantie van de cliënt en de vaardigheid van de technicus die de procedure uitvoert. Bovendien speelt de keuze van verdovende middelen een cruciale rol bij het verminderen van ongemak.

Door het gebruik van uitzonderlijk fijne naalden is het ongemak over het algemeen minimaal. Niettemin kunnen personen met een gevoelige huid of hoofdhuid nog steeds ongemak verwachten, waardoor hun angst tijdens de procedure toeneemt.

Meestal omschreven als een mild krabbend of tintelend gevoel, in plaats van acute pijn, is de ervaring over het algemeen beheersbaar. Bovendien wordt de procedure vaak over meerdere sessies verdeeld, wat het herstel van de hoofdhuid bevordert en het algehele ongemak dat gepaard gaat met langdurige sessies vermindert.

Prioriteit voor klantcomfort

 

  • Tijdens de behandeling kunt u uw favoriete Netflix-serie of film bekijken. Dit leidt de hersenen ook af van het signaleren van ongemaksignalen.
  • Ervaren beoefenaars geven prioriteit aan het comfort van de cliënt door verdovende oplossingen te gebruiken, waardoor een soepele en pijnvrije ervaring wordt gegarandeerd.
  • Een andere kleine truc in het boek is om op verschillende delen van de hoofdhuid te werken. Dit werkt heel goed om de ‘opbouw’ van gevoeligheid op een bepaald gebied weg te nemen.

 

Verdovende oplossingen

Verdovende cremes spelen een cruciale rol bij het verlichten van mogelijk ongemak. Deze producten worden vóór de ingreep aangebracht en maken de hoofdhuid ongevoelig, waardoor het micro haarpigmentatieproces pijnloos wordt.
Wij u welke verdovende crème u kunt bestellen via uw huisarts/apotheek (voorschrift vereist).

Hoewel de resultaten van micro haarpigmentatie indrukwekkend zijn, verbetert het geven van prioriteit aan het welzijn van de cliënt door het gebruik van verdovende oplossingen de algehele ervaring, waardoor een behandeling zonder overdreven ongemak wordt gegarandeerd.

Kortom, verdovende cremes en andere technische oplossingen verlichten mogelijk ongemak, waardoor micro haarpigmentatie van de hoofdhuid een pijnloze en positieve ervaring voor klanten wordt.